Met Charlie’s naar Kenia! (Naivasha/Suswa)

1
0
8
dagen vanaf nu

Kenia, onze favoriet! Deze reis is zowel relaxt als avontuurlijk en zowel cultureel als off the beaten track. Heel dik! In Nairobi ga je met de Party Matatu downtown Nairobi verkennen voor een kroegentocht. Vervolgens ga je richting Naivasha voor een bootsafari op Lake Oleidon en een fietssafari door het park. Probeer die zebra maar eens bij te houden op je fietsje!

Daarna gaan jullie op de motor door de heuvels van Suswa naar een stam die ver ver weg van de bewoonde wereld leeft. Na een nachtje tussen het vee en bijzondere kampvuur verhalen gaan jullie weer verder naar het paradijs op aarde: Diani! Hier geniet je van parelwitte stranden, kraakhelder water, eindeloos veel cocktails en palmbomen. Hoe heerlijk is deze reis. Avontuur, cultuur, wildlife en maximaal genieten!

Dag 1

Nairobi vrijdag, 14 oktober 2022

Amsterdam - Nairobi

Jullie vliegen naar Nairobi, de hoofdstad van het mooie Kenia! Het is hier slechts 1 uur later dus een jetlag zit er niet in, heerlijk! Op het vliegveld zal er een bus voor jullie klaar staan die jullie naar de accommodatie van vanavond brengt!

Jullie kunnen er voor kiezen om nog even de stad in te gaan om de reis in te luiden! De Ubers in Nairobi zijn veilig, goedkoop en werken perfect. Wij geven uiteraard wat tips voor mooie tenten deze avond (taxi’s excl.)! Wij zouden zeggen ga lekker het nachtleven van Nairobi ontdekken.

Dag 2

Nairobi zaterdag, 15 oktober 2022

Nairobi

Gister nog laat geworden? Brakke maagjes? Maakt niet uit! Schuif lekker aan op het dakterras voor een heerlijk ontbijt om weer aan te sterken! Vandaag staat er namelijk een party Matatu voor jullie klaar! Een Matatu is eigenlijk een uit de kluiten gewassen Kwibus die de Kenianen gebruiken als openbaar vervoer. Maar jullie hebben vandaag een privé Matatu! De muziek knalt uit de boxen en de discolampen staan aan in deze met graffiti bespoten party bus. Dat wordt lekker bouncen op Afrikaanse tunes! De Matatu is een erg mooie manier om Nairobi te verkennen. Je rijdt door zowel de rijkere als armere buurten en ziet zo de verschillende gezichten van de stad.

Verder eten jullie nyama choma bij Harry’s Tavern (beste gebarbequede geit van de stad), brengen jullie een bezoek aan de ambassade wijk en eindigen jullie in de CBD, het stadshart van Nairobi. Daarna met de matatu langs verschillende lokale barretjes, de pub crawl is begonnen!

Eind van de middag kunnen jullie nog even chillen bij de accommodatie. Maar vanavond weer op pad want de Matatu staat nog de hele nacht tot jullie beschikking!

Dag 3

Naivasha zondag, 16 oktober 2022

Nairobi - Naivasha

Na het ontbijtje gaan jullie richting Lake Naivasha! Onderweg stoppen jullie voor de lunch bij een mooi uitzichtpunt. Verder maken we nog een stop in Naivasha town, om de nodige drank en snacks in te kopen.

Eenmaal bij de accommodatie even settelen en wellicht al een plons maken in het zwembad. Om 16.00 uur staat er een sunset boat safari voor jullie op de planning op Lake Oloiden! Koelboxen met biertjes inladen, en lekker al dobberend nijlpaarden, giraffen, zebra’s, bavianen en wildzwijnen spotten.

Bij terugkomst kan er nagepraat worden over deze mooie ervaring tijdens het diner die door de chef voorbereid is. Na het avondeten kampvuurtje aan en heerlijk relaxen!

Dag 4

Naivasha maandag, 17 oktober 2022

Naivasha

Deze ochtend gaan jullie op fiets safari! Op avontuur in één van de weinige wildparken waar je mag fietsen in Oost-Afrika. Weten jullie nog dat de vader van Simba werd overlopen door een kudde wildebeests die werden opgejaagd door de hyena’s? Dat landschap is hierop gebaseerd. Jullie fietsen de vallei door en zijn omringd door buffels, giraffen, zebra’s, baboons, heel veel pumba’s, gazellen, vette vogels, en nog veel meer! Jullie eindigen bij een lavarivieren complex, een nalatenschap van Mt. Longonot, de nabij gelegen inactieve vulkaan. Hier maken jullie een korte hike door de kloof, waar de temperatuur zeer aangenaam is.

Dag 5

Suswa dinsdag, 18 oktober 2022

Naivasha - Suswa

Rustig opstaan en daarna vertrekken richting Suswa Town! Hier staat een bende motormuizen jullie op te wachten, achterop de motor verkennen jullie het gebied van Mount Suswa! Over spannende smalle paadjes en steile heuvels crossen jullie door deze mooie omgeving. Onderweg komen jullie nog langs grote grotten waar jullie opzoek gaan naar het Baboon Parliamnet en de miljoenen vleermuizen die hier leven! Ik kan de tip meegeven om een goede zaklamp bij jullie te hebben… want er is hier geen enkel licht te bekennen!

Na de grotten door naar de Manyatta waar de chef samen met de Maasai een een goede maaltijd bereiden! Vanavond met de Maasai rondom het kampvuur om mooie verhalen aan te horen en te leren over deze cultuur.

Dag 6

Nairobi woensdag, 19 oktober 2022

Suswa - Nairobi - Diani

Dat is wel heel erg bijzonder wakker worden! Jullie gaan deze ochtend Mount Suswa te voet trotseren! Niet achterop de motor maar de wandelkleding aan en in zo’n 4 uur naar boven hiken! Deze hike is de moeite zeker waard. Want eenmaal boven aangekomen heb je fantastische uitzichten over de krater en de hele omgeving!

Na de top gaan jullie weer in zo’n 3 uur naar beneden terug naar het dorp. Even lunchen en dan staan de motormuizen weer voor jullie klaar om naar Suswa Town te gaan. Hier gaan jullie eerst even lekker opfrissen in een lokaal hotelletje. Neem allemaal even een douche en daarna is het tijd om door te gaan naar Nairobi.

Vanaf hier gaan jullie met de nachtbus richting Mombassa. Download een goed filmpje of pak vast een goed boek want het wordt een lange rit. Echter zullen jullie waarschijnlijk gelijk in slaap vallen na deze bijzondere ervaring in Suswa.

Morgenochtend worden jullie wakker in het paradijs!

Dag 7

Diani donderdag, 20 oktober 2022

Diani

Jullie komen met de bus aan in Mombasa, hier staat een andere bus op jullie te wachten die jullie naar Diani Beach brengt! De accommodatie is vlakbij het strand en heeft een fijn zwembad. Geniet!

Vanavond cocktails drinken aan het strand? Wij zorgen ervoor dat jullie tegen de tijd dat jullie aan het strand liggen, een goed overzicht hebben van wat Diani allemaal te bieden heeft. Leuke tentjes, de hipste barren en de vetste activiteiten! Genoeg te doen!

De makkelijkste manier om je in Diani rond te laten rijden is met tuk tuk’s (excl.). Kost bijna niets, Je kan hier cocktails drinken, party’en en niks doen of juist actief zijn: kitesurfen, bootje varen, snorkelen, duiken, diepzeevissen, massages voor weinig. Palmbomen, kokosnoten, witte stranden en blauwe zee… Tropisch zoals op de ansichtkaarten. Heerlijk om de reis te eindigen.

Dag 8

Diani Beach vrijdag, 21 oktober 2022

Diani

De makkelijkste manier om je in Diani rond te laten rijden is met tuk tuk’s (excl.). Kost bijna niets, Je kan hier cocktails drinken, party’en en niks doen of juist actief zijn: kitesurfen, bootje varen, snorkelen, duiken, diepzeevissen, massages voor weinig. 

Dag 9

Nairobi zaterdag, 22 oktober 2022

Diani - Nairobi

Rustig ontbijten, en de bus in naar Mombasa. Hier kunnen jullie nog even lekker lunchen voordat jullie de trein in stappen, terug naar Nairobi. Op het treinstation staat een transfer klaar die jullie afhankelijk van de vliegtijden nog naar een tent brengt voor een laatste keer uiteten of direct naar het vliegveld.

Dag 10

Unknown location zondag, 23 oktober 2022

Nairobi - Amsterdam

Afhankelijk van de vluchttijden komen jullie vandaag weer aan in Amsterdam. Het einde van een fantastische reis en wat een verhalen om iedereen in Nederland te vertellen!

Neem contact op

Naam

Milou

Mail mij

[email protected]

Whatsapp mij

+31628487271

Vind me op...

Milou op Facebook

Jouw Travel Agent

Mijn naam is Milou, verliefd op zuidelijk Afrika en al het moois wat dit continent te bieden heeft. Tijdens mijn eerste bezoek in 2012 aan Zuid-Afrika was het meteen duidelijk.. Hier voel ik mij op mijn plek! Mijn Afrika avontuur begon met een stage bij een lokale start-up in Kaapstad, waar ik reizigers op een unieke manier de stad liet zien tijdens day trips. Toen ik de kans kreeg om bij Charlie’s Travels te gaan werken zat ik dan ook 2 weken later in het vliegtuig naar Nairobi. Vanuit hier ontwerp en organiseer ik reizen door zuidelijk Afrika én doe ik meer (reis)ervaring op in Oost-Afrika. Later dit jaar verhuis ik voor langere tijd naar de stad waar mijn hart ligt: Cape Town!

Kostenvoorstel

There are no Invoices available.

Versies

Waarom Charlie's Travels?

Toerisme in Afrika is traditioneel. Voor je het weet reis je van safari lodge naar safari lodge zonder het echte Afrika mee te maken! Charlie’s Travels is een jong reisbureau, gespecialiseerd in tailormade avontuurlijke reizen. Samen met een internationaal team met dezelfde avontuurlijke mentaliteit organiseren wij unieke reizen over het gehele Afrikaanse continent!

  1. Wij zijn het enige Nederlandse on the ground reisbureau in Kenia. Dit betekent allereerst dat wij beschikken over eindeloos veel first hand Afrika-kennis en -informatie, en daarnaast dat ons hele team 24/7 klaar staat tijdens je reis!
  2. Wij ontwikkelen onze eigen tours; bij ons geen middle man. Charlie is al sinds 2014 aan het rondreizen in Afrika, en overal waar hij komt – van onbekend Maasai-terrein tot de stranden van de Indische Oceaan – zet hij nieuwe routes op met lokale partners: een off-beat reis gegarandeerd!
  3. Geen standaard pakketten! Wij zien de perfecte Afrika-reis als een co-creatie: elk avontuur begint met een persoonlijk gesprek waarbij we jouw reisstijl en persoonlijke interesses overleggen, om vervolgens een volledig op jouw behoeftes ontworpen reis in elkaar te zetten.
  4. Ons team is dynamische mix van locals en westerlingen. Ieder zijn eigen specialisatie, maar allen besmet met het Afrika-virus!
  5. Charlie’s Travels zet zich in voor een gezonde Afrikaanse economie. Naast onze lokale partners ondersteunen wij ook meerdere lokale organisaties.