Met Charlie’s naar Kenia! (Amboseli/Taita)

1
0
8
dagen vanaf nu

We zijn weer terug bij Kenia! Er is namelijk nog een andere route die zich ook goed verleend voor een budget reis door dit prachtige land. Jullie beginnen de reis in Nairobi en na een paar avonden stappen en de cultuur te hebben verkend is het tijd voor een bijzondere experience. Jullie gaan namelijk naar Amboseli National Park waar jullie achterop de motor gaan genieten van een safari. Lekker rondcrossen terwijl er een giraffe met je mee rent. Hoe dik is dat!

Na de safari gaan jullie lekker rondbanjeren in de jungle van de Taita Hills. Hier gaan jullie je conditie op de proef stellen en wordt het even afzien met zijn allen. Maar geloof ons, dat zorgt voor verbroedering. De prachtige uitzichten en bijzondere mensen maken het snel weer goed. Nog een nachtje op een hele bijzondere plek waar je nog meer van de Keniaanse cultuur ziet en natuurlijk afsluiten aan het strand! Hoe dik is dat. Een paar dagen vertoeven op een van de mooiste stranden ter wereld (vinden wij).

Dag 1

Nairobi vrijdag, 14 oktober 2022

Amsterdam - Nairobi

Jullie vliegen naar Nairobi, de hoofdstad van het mooie Kenia! Het is hier slechts 1 uur later dus een jetlag zit er niet in, heerlijk! Op het vliegveld zal er een bus voor jullie klaar staan die jullie naar de accommodatie van vanavond brengt!

Jullie kunnen er voor kiezen om nog even de stad in te gaan om de reis in te luiden! De Ubers in Nairobi zijn veilig, goedkoop en werken perfect. Wij geven uiteraard wat tips voor mooie tenten deze avond (taxi’s excl.)! Wij zouden zeggen ga lekker het nachtleven van Nairobi ontdekken!

Dag 2

Nairobi zaterdag, 15 oktober 2022

Nairobi

Gister nog laat geworden? Brakke maagjes? Maakt niet uit! Schuif lekker aan voor een heerlijk ontbijt om weer aan te sterken! Vandaag staat er namelijk een party Matatu voor jullie klaar! Een Matatu is eigenlijk een uit de kluiten gewassen Kwibus die de Kenianen gebruiken als openbaar vervoer. Maar jullie hebben vandaag een privé Matatu! De muziek knalt uit de boxen en de discolampen staan aan van deze met graffiti bespoten party bus. Dat wordt lekker bouncen op Afrikaanse tunes! De Matatu is een erg mooie manier om Nairobi te verkennen. Je rijdt door zowel de rijkere als armere buurten en ziet zo de verschillende gezichten van de stad.

Verder eten jullie nyama choma bij Harry’s Tavern (beste gebarbecuede geit van de stad), brengen jullie een bezoek aan de ambassade wijk en eindigen jullie in de CBD, het stadshart van Nairobi. Daarna met de matatu langs verschillende lokale barretjes, de pub crawl is begonnen!

Eind van de middag kunnen jullie nog even chillen bij de accommodatie. Maar vanavond weer op pad want de Matatu staat nog de hele nacht tot jullie beschikking!

Dag 3

Amboseli zondag, 16 oktober 2022

Nairobi - Amboseli

Brak! Helaas moeten jullie vandaag vandaag echt vroeg op… Dus wederom een ontbijtje en dan het busje in richting Amboseli National Park. Een redelijke trip maar natuurlijk geen vervelende route door de binnenlanden van Kenia. Dus raampjes open en lekker naar buiten kijken! Onderweg zien jullie al veel wildlife, jullie zijn namelijk onderweg naar Amboseli National Park! Jullie hebben gelijk een avontuurlijke activiteit op de planning staan: Motorsafari!

Jullie rijden niet zelf maar zitten jullie achterop bij de Maasai zodat er volledig gefocust kan worden op al het wildlife om jullie heen! Vanaf achterop de motor kijk je je ogen uit terwijl de driver je alles vertelt over de omgeving en de dieren met op de achtergrond de Kilimanjaro die over het landschap heerst.

Dag 4

Taita maandag, 17 oktober 2022

Amboseli - Taita Hills

De verdwaalde jakhals uit je voortent jagen en dan hopelijk in het ochtend zonnetje aan het ontbijt. Jullie gaan deze ochtend nog even achterop de motor net zoals gisteren om nog wat wildlife te spotten, gaaf!! Het is weer vroeg opstaan, maar dat is het dubbel en dwars waard!

In de loop van de ochtend/begin van de middag stappen jullie de bus weer in en gaan jullie richting de Taita Hills. Een super groen en heuvelachtig gebied wat een beetje Aziatisch aandoet! In de namiddag komen jullie aan bij de accommodatie.

Vanavond worden jullie door onze vriend Habel meegenomen voor een wandeling rondom het dorp en om een fantastisch plekje op te zoeken voor de sun downer! Daarna terug naar de accommodatie en aanschuiven voor het avondeten in het restaurant. Deze avond rustig een biertje of staan jullie straks op de tafels te dansen? 🙂

Dag 5

Taita dinsdag, 18 oktober 2022

Taita Hills

Het wordt een sportieve dag, aangezien jullie dit heuvelachtige gebied gaan trotseren met benenwagen. Het wordt een pittige hike, maar waanzinnig mooi!! Er zitten behoorlijk steile stukken tussen zitten waar je soms een beetje kriebels van krijgt. 😉

Eenmaal boven word je beloond met de meest waanzinnige 360 degrees views! Daarmee hebben jullie dan ook gelijk een perfecte lunch spot gevonden. De lunch hebben jullie in je rugzakje meegekregen. Eind van de middag keren jullie terug naar de accommodatie. Even lekker douchen en dan met de beentjes omhoog!

Dag 6

Mount Kasigau woensdag, 19 oktober 2022

Taita Hills - Mount Kasigau

Lekker rustig ontbijten en dan staat de bus klaar voor het volgende avontuur. Vanuit de Taita Hills gaan jullie richting het Kasigau gebergte, dit is een klein uurtje rijden. Dit gebied is uniek en verbluffend mooi, het ligt direct ten zuiden van de Taita heuvels in Taita-Taveta County.

Mt Kasigau rijst 5.200ft over de beroemde Tsavo ‘savanne’ waar olifanten wild en vrij rondzwerven. Deze savanne is meestal droog en heet, maar tijdens de (optionele) klim zal je al snel merken dat het klimaat aangenaam is. Lekker verkoelen in de nevel van het woud, wat lekker vochtig is en waar veel verschillende vogel-, planten- en boomsoorten leven. Onderweg geniet je van een uitzicht over de Kilimanjaro en Tanzania.

De klim duurt ongeveer 4 uur! Na de klim een lekker biertje open trekken en genieten van het waaaanzinnige uitzicht vanaf jullie base camp. Liever niet hiken? Dan is het ook mogelijk om de CBO Hadithi Crafts te bezoeken of een lokale boerderij of school.

Het is natuurlijk ook mogelijk om op te splitsen mochten jullie er niet uitkomen!

Dag 7

Diani donderdag, 20 oktober 2022

Mount Kasigau - Diani

Julie gaan vanuit Mount Kasigau richting het paradijs, Diani Beach! Hier gaan jullie genieten van een heeeerlijke paar dagen aan het strand. De bus staat klaar voor jullie, hoe eerder jullie vertrekken hoe eerder jullie op het strand liggen te tannen.  Genieten!

Vanavond cocktails drinken aan het strand? Wij zorgen ervoor dat jullie tegen de tijd dat jullie aan het strand liggen, een goed overzicht hebben van wat Diani allemaal te bieden heeft. Leuke tentjes, de hipste barren en de vetste activiteiten! Genoeg te doen! De makkelijkste manier om je in Diani rond te laten rijden is met tuk tuk’s (excl.). Kost bijna niets.

Je kan hier cocktails drinken, party’en en niks doen of juist actief zijn: kitesurfen, bootje varen, snorkelen, duiken, diepzeevissen, massages voor weinig.

 

Dag 8

Diani vrijdag, 21 oktober 2022

Diani

Geniet van de laatste dag aan het strand. Zorg dat je volledig uitgerust weer terug naar Nederland gaat 😀

Dag 9

Nairobi zaterdag, 22 oktober 2022

Diani - Nairobi

Rustig ontbijten, en de bus in naar Mombasa. Hier kunnen jullie nog even lekker lunchen voordat jullie de trein in stappen, terug naar Nairobi. Op het treinstation staat een transfer klaar die jullie afhankelijk van de vliegtijden nog naar een tent brengt voor een laatste keer uiteten of direct naar het vliegveld.

Dag 10

Unknown location zondag, 23 oktober 2022

Nairobi - Amsterdam

Afhankelijk van de vluchttijden komen jullie vandaag weer aan in Amsterdam. Het einde van een fantastische reis en wat een verhalen om iedereen in Nederland te vertellen!

Neem contact op

Naam

Milou

Mail mij

[email protected]

Whatsapp mij

+31628487271

Vind me op...

Milou op Facebook

Jouw Travel Agent

Mijn naam is Milou, verliefd op zuidelijk Afrika en al het moois wat dit continent te bieden heeft. Tijdens mijn eerste bezoek in 2012 aan Zuid-Afrika was het meteen duidelijk.. Hier voel ik mij op mijn plek! Mijn Afrika avontuur begon met een stage bij een lokale start-up in Kaapstad, waar ik reizigers op een unieke manier de stad liet zien tijdens day trips. Toen ik de kans kreeg om bij Charlie’s Travels te gaan werken zat ik dan ook 2 weken later in het vliegtuig naar Nairobi. Vanuit hier ontwerp en organiseer ik reizen door zuidelijk Afrika én doe ik meer (reis)ervaring op in Oost-Afrika. Later dit jaar verhuis ik voor langere tijd naar de stad waar mijn hart ligt: Cape Town!

Kostenvoorstel

There are no Invoices available.

Versies

Waarom Charlie's Travels?

Toerisme in Afrika is traditioneel. Voor je het weet reis je van safari lodge naar safari lodge zonder het echte Afrika mee te maken! Charlie’s Travels is een jong reisbureau, gespecialiseerd in tailormade avontuurlijke reizen. Samen met een internationaal team met dezelfde avontuurlijke mentaliteit organiseren wij unieke reizen over het gehele Afrikaanse continent!

  1. Wij zijn het enige Nederlandse on the ground reisbureau in Kenia. Dit betekent allereerst dat wij beschikken over eindeloos veel first hand Afrika-kennis en -informatie, en daarnaast dat ons hele team 24/7 klaar staat tijdens je reis!
  2. Wij ontwikkelen onze eigen tours; bij ons geen middle man. Charlie is al sinds 2014 aan het rondreizen in Afrika, en overal waar hij komt – van onbekend Maasai-terrein tot de stranden van de Indische Oceaan – zet hij nieuwe routes op met lokale partners: een off-beat reis gegarandeerd!
  3. Geen standaard pakketten! Wij zien de perfecte Afrika-reis als een co-creatie: elk avontuur begint met een persoonlijk gesprek waarbij we jouw reisstijl en persoonlijke interesses overleggen, om vervolgens een volledig op jouw behoeftes ontworpen reis in elkaar te zetten.
  4. Ons team is dynamische mix van locals en westerlingen. Ieder zijn eigen specialisatie, maar allen besmet met het Afrika-virus!
  5. Charlie’s Travels zet zich in voor een gezonde Afrikaanse economie. Naast onze lokale partners ondersteunen wij ook meerdere lokale organisaties.