Met Charlie’s naar Oeganda (short trip)

0
days from now

We nemen jullie in deze reis mee naar Oeganda. Dit land staat bekend om zijn primaten, en tijdens deze reis wordt er een chimpansee trekking gedaan! Hele mooie ervaring, want je komt echt oog in oog te staan met deze dieren. Hier zit ook een mooie safari in en leuke activiteiten zoals verschillende motor tours en chillen aan één van de prachtigste meren van Oost Afrika: Lake Bunyonyi. Er wordt ook goed gefeest tijdens deze trip. Wat dacht je van de heupen losgooien in de grootste nachtclub van het land! En kroegentocht in de hoofdstad Kampala?

Laat die reiskriebels maar komen!

Day 1

Kampala Tuesday, 28 June 2022

Welkom in Oeganda!

Het begin van jullie geweldige reis in ‘the Pearl of Africa’! Jullie worden van het vliegveld opgepikt door jullie tourleader en naar de accommodatie gebracht om de nodige uren slaap te pakken! Mochten jullie deze avond op tijd aankomen en nog energie hebben, dan biedt Kampala veel mooie tenten waar jullie een chill biertje kunnen drinken of volledig los kunnen gaan!

Day 2

Kampala Wednesday, 29 June 2022

Explore the city!

Kampala is de hoofdstad van Oeganda en er wonen ruim 1,6 mln mensen. Kampala laat jullie zien hoe een typische Afrikaanse grote stad eruit ziet. Het is de sociale en economsiche hub van het land: veel handel, groene parken, cultuur en universiteiten. Helaas was er na de burgeroorlog in 1986 nog maar weinig over van de stad. Vandaag de dag is de stad volledig gerenoveerd en vormt het een interessante mix van Westerse winkelcentra en daarnaast een typisch Afrikaanse cultuur en architectuur (en chaos). Jullie stappen achter op de boda boda (motor) voor een city tour om de stad verkennen. Buiten dat het een vette ervaring is, krijg je op deze manier ook het beste beeld van de stad. Dat wordt dus lekker langs de files knallen. In Kampala zijn genoeg bezienswaardigheden om de hele dag mee te vullen. Een voorbeeld is de gigantische moskee, Old Kampala Mosque (in een overwegend christelijk land) die Khadaffi heeft betaald. Daarnaast is er het stadcentrum met de Parliament Avenue, een plek voor met een gevarieerd aanbod aan architectuur met o.a. de Parliament Building en the White House. Ook interessant zijn de Kasubi Tombs, maar misschien moeten jullie je ook maar laten verassen door de boda boda gidsen 😉 Tussendoor kun je stoppen bij wat kroegjes en af en toe een biertje wegtikken. Uitgaan in Kampala is fantastisch, dus vanavond kunnen jullie je volledig laten gaan op die heerlijke Afrikaanse beats!

Day 3

Crater Lakes Thursday, 30 June 2022

Trip to the Crater Lakes

Dat zal pittig wakker worden zijn na een avond als gisteren. Toch wordt het ontbijt om 09.00 uur geserveerd, zodat jullie om 10.00 uur de bus in kunnen stappen, die jullie richting de mooie omgeving van de Crater Lakes brengt. Onderweg kunnen de ogen uitgekeken worden naar de uitgestrekte landschappen met groene heuvels en degenen die het echt nodig hebben kunnen deze rit ook verder hun roes uitslapen;) Vanaf vandaag rijdt er een chef met jullie mee, die zorgt dat de buikjes te allen tijden gevuld zijn. Vandaag zal hij zorgen voor een packed lunch voor in de bus. Daarnaast stoppen jullie onderweg ook nog even om de nodige alcoholische versnaperingen en snacks in te slaan voor de komende 2 dagen.

De rit zal met stops zo’n 7 uur duren. De Crater Lakes zijn omringd door steile met bossen bedekte heuvels. Hier leven de red-tailed monkey, red colobus and black-and white colobus samen met minstens 100 verschillende soorten vogels. Het is werkelijk een prachtige omgeving. De meeste meren zijn schoon en vrij van parasieten, dus zolang het enige nijlpaard die in dit gebied woont er niet is, kun je hier rustig een duik wagen.

Day 4

Queen Elizabeth National Park Friday, 1 July 2022

Op de motor door de Crater Lakes en op naar Queen Elizabeth!

Goedemorgen! De chef heeft alweer voor jullie in de keuken gestaan voor een lekker ontbijt. Dus tandjes poetsen, in de kleren en aan tafel. Vandaag springen jullie weer achterop de motor! Echter zal dit een totaal andere ervaring zijn. Rond 10.00 uur begint deze motortocht naar de verschillende Crater Lakes. De motor is perfect om dit gebied te ontdekken. Het is hier super mooi en groen en de uitzichten die je gaat ervaren tijdens deze tocht zijn geweldig. Ook zie je het leven in de Oegandese dorpjes van dichtbij en geniet je van het gevoel van vrijheid achterop de motor. Deze tocht duurt zo’n 4 uur. Het gebied bestaat uit verschillende bossen en meren waartussen verschillende routes liggen. Het is een avontuurlijke manier om het gebied te verkennen!

Na de motorsafari stappen jullie de bus weer in om in zo’n 3 uurtjes rijden uit te komen aan de rand van Queen Elizabeth National Park. Dit park is circa 1.978 km2 groot en biedt zeer diverse natuur aan: van savannah tot aan tropisch regenwoud en acacia bossen, tot moeras en gebieden met kleine crater lakes. Het park heeft de hoogste dichtheid aan zoogdieren van alle parken in Oeganda. Er zitten roofdieren zoals leeuwen, hyenas en luipaarden, maar er zijn ook onwijs veel olifanten.

Day 5

Queen Elizabeth National Park Saturday, 2 July 2022

Safari Time!

Vandaag gaan er heel veel dieren gespot worden. Om de roofdieren in actie te zien, kun je het beste al zo vroeg mogelijk op pad gaan. Dit betekent dat het ontbijt om 05.45 uur wordt geserveerd, zodat jullie om 06.15 uur de game drive kunnen starten. Jullie krijgen een packed lunch, zodat de zoektocht niet hoeft te stoppen. In de loop van de middag keren jullie terug naar de accommodatie om even de benen te strekken.

Een van de kenmerken van QENP is het 40km lange Kanzinga kanaal, welke dwars door het gebied heen loopt. Naar het schijnt zou dit kanaal de hoogste dichtheid aan hippo’s ter wereld bevatten! Jullie gaan hier op sunset bootsafari als relaxte afsluiter van de dag. Met een biertje in de hand ronddobberen over een rivier vol met nijlpaarden. Vanavond een kampvuurtje aan en lekker chillen met knorrende hippo’s op de achtergrond.

Day 6

Lake Bunyonyi Sunday, 3 July 2022

Chimp trekking & Lake Bunyonyi

Deze ochtend heel vroeg opstaan voor een chimp trekking! Dit betekent om 06.15 uur de bus in om de poorten van Kalinzu Forest om 08.00 binnen te lopen. Ontbijtje op schoot in de bus. Het is hier nog niet heel toeristisch, waardoor de chimps niet super dichtbij komen. Goed om te weten dat deze slingeraap niet aan je voeten zal gaan hangen en dat je deze mooie dieren echt in natuurlijke setting kunt observeren. Dat is alleen maar goed nieuws! Het zijn echt duidelijk onze neefjes en nichtjes!

Na zo’n 4 uurtjes hiken komen jullie het park uit en reizen jullie door richting Lake Bunyonyi! Groen, vruchtbaar, bergachtig en een heerlijk meer waarin je kunt zwemmen. Een meer met een magische ochtendmist, met 29 kleine eilandjes, verstopt midden in de Gorilla Highlands. Je kunt er chillen, zwemmen, kajakken, wandelen, dorpjes bezoeken en wat cultuur opsnuiven. Vanavond kunnen jullie het nabijgelegen plaatsje Kabale induiken om de locals wat Hollandse moves te laten zien (transport excl.)!

Day 7

Lake Bunyonyi Monday, 4 July 2022

Chill dag

Vandaag een volle dag relaxen aan Lake Bunyonyi. Wat biertjes drinken, zwemmen in het meer… super chill! Huur vooral een kano a.k.a. uitgeholde boomstam om de dag wat actiever door te komen. Kijken hoe ver jullie komen!

Day 8

Masaka Tuesday, 5 July 2022

Laatste nachtje: PARTY in Masaka

Terug richting Entebbe met een stopover in het gezellige Afrikaans stadje Masaka om de lange rit een beetje op te breken. In Masaka staat, naar eigen zeggen, de grootste club van Oeganda, dus: Let’s go! Even hapje uiteten en dan de dansvloer op!

Day 9

Entebbe Wednesday, 6 July 2022

Going back home

Vandaag gaat de reis terug naar huis. Jullie rijden van Masaka naar het vliegveld in Entebbe.

Dank voor het boeken bij Charlie’s Travels en goede reis!!

Contact Me

My Name

Heidi Oranje

Mail Me

[email protected]

Whatsapp Me

+256774142148

Connect with Me

Heidi Oranje on Facebook

Your Travel Agent

Ik ben Heidi en ik ben zo'n anderhalf jaar geleden naar Oeganda toegekomen. Het was mijn eerste keer in Afrika! Inmiddels ben ik al aardig ingeburgerd in dit mooie land, en heb ik de meeste plekken al gezien. Ik vind het fantastisch om door de jungle te lopen, of met mijn hoofd uit de safari auto te hangen op zoek naar bijzondere beesten. Het leven en samenwerken met lokale mensen heeft mij verliefd doen worden op de Afrikaanse cultuur. Ik werk nu met veel enthousiasme voor Charlie’s Travels en hoop mijn passie voor dit continent op zoveel mogelijk mensen over te kunnen brengen. Graag plan ik met jullie de perfecte reis waar jullie achteraf nog vaak over zullen terugdenken!

Invoice

There are no Invoices available.

Versions

Extra Media

Why Charlie's Travels?

Toerisme in Afrika is traditioneel. Voor je het weet reis je van safari lodge naar safari lodge zonder het echte Afrika mee te maken! Charlie’s Travels is een jong reisbureau, gespecialiseerd in tailormade avontuurlijke reizen. Samen met een internationaal team met dezelfde avontuurlijke mentaliteit organiseren wij unieke reizen over het gehele Afrikaanse continent!

  1. Wij zijn het enige Nederlandse on the ground reisbureau in Kenia. Dit betekent allereerst dat wij beschikken over eindeloos veel first hand Afrika-kennis en -informatie, en daarnaast dat ons hele team 24/7 klaar staat tijdens je reis!
  2. Wij ontwikkelen onze eigen tours; bij ons geen middle man. Charlie is al sinds 2014 aan het rondreizen in Afrika, en overal waar hij komt – van onbekend Maasai-terrein tot de stranden van de Indische Oceaan – zet hij nieuwe routes op met lokale partners: een off-beat reis gegarandeerd!
  3. Geen standaard pakketten! Wij zien de perfecte Afrika-reis als een co-creatie: elk avontuur begint met een persoonlijk gesprek waarbij we jouw reisstijl en persoonlijke interesses overleggen, om vervolgens een volledig op jouw behoeftes ontworpen reis in elkaar te zetten.
  4. Ons team is dynamische mix van locals en westerlingen. Ieder zijn eigen specialisatie, maar allen besmet met het Afrika-virus!
  5. Charlie’s Travels zet zich in voor een gezonde Afrikaanse economie. Naast onze lokale partners ondersteunen wij ook meerdere lokale organisaties.