Met Charlie’s naar Zuid-Afrika!

0
dagen vanaf nu

Oké deze reis is inderdaad iets langer dan 10 dagen.. maar deze reis leent zich perfect voor een budgetreis. Zuid-Afrika, het land van de vele vergezichten. Het is namelijk erg goed ontwikkeld waardoor er veel verschillende opties zijn qua accommodaties en activiteiten. Voor ieder wat wils dus. Jullie beginnen de reis in het bruisende en creatieve Johannesburg. Hier kunnen jullie lekker stappen en de cultuur ontdekken. De perfecte basis voor een trip door Zuid-Afrika. Daarna door naar de bush bush voor een dikke selfdrive safari en slapen in de jungles van eSwatini. Vet! Jullie verlaten het kleine broertje van Zuid-Afrika weer en gaan door naar het hippo walhalla bij St.lucia waar jullie deze bijzondere dieren kunnen aanschouwen. Dan door voor een surflesje bij de ruige kust van Durban. Hier kunnen jullie genieten van het backpackers walhalla. En jullie sluiten de dag af in de magische Drakensbergen. Hier gaan jullie hiken, paardrijden of simpelweg genieten van de rust. Echt een plaatje.

Dag 1

Johannesburg vrijdag, 2 juli 2021

Amsterdam - Johannesburg

Welkom in het prachtige Zuid-Afrika! Jullie beginnen de reis in Johannesburg, de culturele broedplaats van Zuid-Afrika.

Als jullie in de ochtend aankomen dan is het mogelijk om bijvoorbeeld nog een fietstour te doen in Soweto. Dit is het bekendste township van Johannesburg, eigenlijk ook het grootste township van Zuid-Afrika.. Het is dus eigenlijk uitgegroeid tot een stadsdeel waar van alles te beleven valt.. Heel interessant om hier doorheen te fietsen. Ook kom je dan nog langs het oude huis van Nelson Mandela. Vanavond kunnen jullie lekker gaan borrelen in de buurt want jullie verblijven in een gezellig buurtje.

Vanavond is het tijd om na een culinaire maal het nightlife van Johannesburg te verkennen. Ga naar de gezellige straat beer street voor wat dancing pubs, op loopafstand van jullie accommodatie, of ga richting Rose Hill voor een ultieme hippe club. Tijd om de lustrumreis met veel flair in te luiden!

Dag 2

Kruger Park zaterdag, 3 juli 2021

Johannesburg - Kruger National Park

Wellicht wat pittig wakker worden na een avond als gisteren. Vroeg aan het ontbijt zodat jullie uiterlijk om 08.45 kunnen vertrekken richting Kruger National Park. Dit is een van de grootste nationale parken van het gehele Afrikaanse continent en bevat dan ook the big 5. Onderweg stoppen jullie nog even voor lunch, maar eind van de middag zouden jullie moeten arriveren bij jullie slaapplek van de komende twee avonden.

Wie weet wordt er al wild gespot tijdens de rit naar de accommodatie. Vanavond rondom het kampvuur de eerste indrukken laten bezinken. Dit was nog maar een voorproefje voor morgen…

Dag 3

Kruger National Park zondag, 4 juli 2021

Kruger National Park

Gisteren hopelijk een beetje op tijd naar bed gegaan, want deze ochtend begint de dag erg vroeg: De wekker gaat om 05.30, zodat jullie om 06.00 erop uit kunnen om de predators van dit park in actie te kunnen zien en de big 5 te spotten. Maar natuurlijk ook vele zebra’s, giraffen, impala’s, baboons en ga zo maar door! Vandaag een full day game drive. Jullie krijgen packed breakfast en packed lunch van de accommodatie mee. Wie spot de eerste leeuw? 

Dag 4

Malalotja Reserve maandag, 5 juli 2021

Kruger National Park - eSwatini

Vandaag rijden jullie in de ochtend weg van het kamp. Tijd om afscheid te nemen van het grote wildlife. Met packed lunch meegekregen van de accommodatie rijden jullie in 4 uur naar het Malolotja Nature Reserve.

Een supermooi heuvelachtig landschap, wat zich perfect verleend voor een stevige hike;) Mocht het vanavond wat frisser worden, dan zetten jullie lekker het haardje aan. Deze middag zouden jullie eventueel ook nog kunnen zip-linen. Glij op hoge hoogte door dit groene gebied!

Dag 5

Malolotja Nature Reserve dinsdag, 6 juli 2021

eSwatini

Good morning! Na het ontbijt worden jullie opgewacht, pakken jullie eerst backpacks in met alle camping gear. Daarna worden jullie opgewacht door de gidsen en springen op de 4×4’s  voor de transfer naar Nkomati View Point voor de start van de hike.

De trail is 7 km naar de Potholes Campsite. Middagje zwemmen en chillen op de rotsen bij de lagere potholes. ’s Avonds rondom het kampvuur dineren, midden in de natuur! Onze gidsen bereiden een simpel doch smakelijk maaltje voor jullie, maar net als tuus mogen jullie na het eten wel even je eigen kommen, vorken en lepels etc. afwassen. 😉

Daarna flessen whisky uit de tassen en rondom het kampvuur dansen? Nachtelijke duik? Geniet ervan! 

Dag 6

Malalotja Nature Reserve woensdag, 7 juli 2021

eSwatini

Rise and shine! Hopen dat deze ochtend het zonnetje schijnt want dan kunnen jullie nog een heerlijke plons maken in de pothole en wellicht zelfs de waterval afglijden! Nadat jullie zijn uitgespeeld is het tijd om de backpack weer achterop de rug te knopen en te beginnen aan de tocht terug naar de cabins.

Dit wordt een stuk pittiger dan gisteren aangezien jullie een groot deel heuvel opwaarts moeten hiken. Bij de rivier goed de flessen water bijvullen, ‘cause you’re gonna need it!

In het begin van de middag keren jullie terug bij de cabins en is het tijd om de beentjes omhoog te gooien en te genieten van het uitzicht. De rest van de middag hoeven jullie even helemaal niks!

Dag 7

Sodwana Bay, South Africa donderdag, 8 juli 2021

eSwatini - Sodwana Bay

Vandaag wordt de oversteek terug naar Zuid-Afrika gemaakt om naar de kust te gaan! De komende dagen verblijven jullie in Sodwana Bay, een klein dorpje aan de kust en het strand is onderdeel van het iSimangaliso Wetland Park. Het gebied is het oudste UNESCO Werelderfgoed gebied van Zuid-Afrika en staat bekend om de prachtige snorkel- en duikmogelijkheden. 

Dag 8

Sodwana Bay vrijdag, 9 juli 2021

Sodwana Bay

Vandaag staat er een mooie snorkeltrip op de planning! Dus zwemkleding aan en de zee in. Wie heeft als eerste de hele crew van Finding Nemo gespot? Houd in ieder geval ook je ogen open voor de walvissen.

Mochten jullie willen duiken dan is dit ook een mogelijkheid. Voor diegenen met een padi kost dit zo’n €35 per duik. Willen de beginners een cursus willen volgen om vervolgens echt de zee in te gaan? Ook mogelijk! denk hierbij aan zo’n €200 voor vandaag een cursus en morgen twee duiken in de oceaan. Walvissen die voorbij trekken, schildpadden in alle maten, diverse haaien, koraal in alle kleuren van de regenboog, scholen vis zo ver als je kunt kijken en roggen in alle vormen en maten!

Aan het einde van de dag gaan jullie in ieder geval lekker met de locals op stap voor een braai bij Lake Sibaya: spring achterin een Afrikaans ‘bakkie’ en geniet van een typische ‘boerie roll’ onder het genot van een koude halve liter en een adembenemende zonsondergang!

Dag 9

Ballito zaterdag, 10 juli 2021

Sodwana Bay - Ballito

Jullie rijden vandaag van Sodwana Bay naar Durban, Ballito om precies te zijn! Maar voordat jullie hier zijn maken jullie eerst nog een stop in St. Lucia. Jullie worden hier welkom geheten in de nijlpaarden-hoofdstad van Zuid-Afrika: St Lucia! St Lucia maakt ook deel uit van het iSimangaliso Wetland Park en heeft één van de hoogste concentraties nijlpaarden en krokodillen in Zuid-Afrika. Geniet van al het moois om je heen! Niet alleen van de prachtige stranden, weelderige kustbossen, duinen, savannes, draslanden en zonsondergangen over het meer, maar ook van de wildlife, bird life én het fascinerende landschap.

Aan het begin van de middag gaan jullie een uurtje mee met de boat cruise! Koelboxen volladen met koude bakken en dan brengt de cruise je naar de St. Lucia Estuary om tussen alle nijlpaarden, reigers, krokodillen en vele vogelsoorten te dobberen.. Genieten!!

Daarna rijden jullie door naar de kust bij Durban. Hier kunnen jullie vanavond lekker genieten van de zonsondergang en een lekkere cocktail.

Dag 10

Southern Drakensberg zondag, 11 juli 2021

Ballito - Southern Drakensberg

Na een avondje diep in het glaasje gekeken te hebben gaan jullie even lekker een uurtje surfen om van de kater af te komen. Hup, dat verkoelende water in en ga de golven trotseren. 

Hierna rijden jullie fris en fruitig naar de volgende bestemming: het machtige Drakensberg… Het is niet moeilijk om in te beelden dat de Drakensbergen Tolkien’s grootste inspiratiebron voor de setting van Lord of the Rings zijn geweest. De bergketen reikt over een lengte van 1000 kilometer en staat als gemengd natuur- en cultuurerfgoed op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

De komende nachten verblijven jullie in Underberg, in de Mkhomazi Wilderness area. Dit is een van de meest geïsoleerde berggebieden van Zuid-Afrika en wordt gekenmerkt door talloze moerassen, diepe kloven en weidse graslanden. 

Dag 11

Southern Drakensberg maandag, 12 juli 2021

Southern Drakensberg

Vandaag wordt lachen geblazen! Jullie zullen er namelijk achter komen wie de stevigste kont heeft…. Want deze dag stappen jullie met z’n allen op een paard om deze prachtige omgeving vanaf een hoge rug te ontdekken! Genieten van de prachtige vergezichten en mooie natuur terwijl je beste maatjes wordt van deze prachtige beesten. 

Dag 12

Johannesburg dinsdag, 13 juli 2021

Southern Drakensberg - Johannesburg

Back to the city! Het is een flinke reisdag dus zorg dat je op tijd vertrekt! Het is jullie laatste avond van deze lustrumreis dus neem het ervan!

Dag 13

Or Tambo International Airport woensdag, 14 juli 2021

Going home

Na een waanzinnige reis rijden jullie vandaag naar OR Tambo Int. Airport om de auto’s in te leveren en weer naar huis te vliegen. Baie dankie voor reizen met Charlie’s Travels en hope to see you again in Africa!

Neem contact op

Naam

Milou

Mail mij

[email protected]

Whatsapp mij

+31628487271

Vind me op...

Milou op Facebook

Jouw Travel Agent

Mijn naam is Milou, verliefd op zuidelijk Afrika en al het moois wat dit continent te bieden heeft. Tijdens mijn eerste bezoek in 2012 aan Zuid-Afrika was het meteen duidelijk.. Hier voel ik mij op mijn plek! Mijn Afrika avontuur begon met een stage bij een lokale start-up in Kaapstad, waar ik reizigers op een unieke manier de stad liet zien tijdens day trips. Toen ik de kans kreeg om bij Charlie’s Travels te gaan werken zat ik dan ook 2 weken later in het vliegtuig naar Nairobi. Vanuit hier ontwerp en organiseer ik reizen door zuidelijk Afrika én doe ik meer (reis)ervaring op in Oost-Afrika. Later dit jaar verhuis ik voor langere tijd naar de stad waar mijn hart ligt: Cape Town!

Kostenvoorstel

There are no Invoices available.

Versies

Waarom Charlie's Travels?

Toerisme in Afrika is traditioneel. Voor je het weet reis je van safari lodge naar safari lodge zonder het echte Afrika mee te maken! Charlie’s Travels is een jong reisbureau, gespecialiseerd in tailormade avontuurlijke reizen. Samen met een internationaal team met dezelfde avontuurlijke mentaliteit organiseren wij unieke reizen over het gehele Afrikaanse continent!

  1. Wij zijn het enige Nederlandse on the ground reisbureau in Kenia. Dit betekent allereerst dat wij beschikken over eindeloos veel first hand Afrika-kennis en -informatie, en daarnaast dat ons hele team 24/7 klaar staat tijdens je reis!
  2. Wij ontwikkelen onze eigen tours; bij ons geen middle man. Charlie is al sinds 2014 aan het rondreizen in Afrika, en overal waar hij komt – van onbekend Maasai-terrein tot de stranden van de Indische Oceaan – zet hij nieuwe routes op met lokale partners: een off-beat reis gegarandeerd!
  3. Geen standaard pakketten! Wij zien de perfecte Afrika-reis als een co-creatie: elk avontuur begint met een persoonlijk gesprek waarbij we jouw reisstijl en persoonlijke interesses overleggen, om vervolgens een volledig op jouw behoeftes ontworpen reis in elkaar te zetten.
  4. Ons team is dynamische mix van locals en westerlingen. Ieder zijn eigen specialisatie, maar allen besmet met het Afrika-virus!
  5. Charlie’s Travels zet zich in voor een gezonde Afrikaanse economie. Naast onze lokale partners ondersteunen wij ook meerdere lokale organisaties.